Wat schrijf ik in mijn nieuwsbrief?
Ik ben het vaak tegengekomen in mijn periode als nieuwsbrievenmaker, ‘waar moeten we over schrijven’?
Je wilt graag een nieuwsbrief uitgeven met een vaste frequentie, bijvoorbeeld elke twee maanden. Maar waar haal ik de content vandaan, welke onderwerpen, welke beelden, wie schrijft de teksten? Het is echter van groot belang daarmee planmatig te werk te gaan. Discipline. Een jaar vooruit plannen wie, wanneer en hoe content verzamelen.

Bijgaand artikel van Campaign Monitor kan daarbij een welkome hulp zijn. Vijftig zeer bruikbare tips om content samen te stellen:
1. Inleiding
2. Bedrijfsinformatie
3. Productwijzigingen en ‘how to do’s’
4. Allerhande artikelen niet direct product- of bedrijf gerelateerd
5. Breng een menselijke touch aan
6. Help & support
7. Agenda/evenementen