Maar niet om uitsluitend te bellen!

De onderzoekers lieten een aantal mensen tussen de 18 en 33 jaar oud inschatten hoe vaak zij hun telefoon oppikten, en lieten hen vervolgens rondlopen met een smartphone die waren uitgerust met software die bijhield hoe vaak het toestel werd aangezet.
De gebruikers zetten hun smartphone gemiddeld 85 keer aan, waarvan de helft korter dan dertig seconden duurde. Vooraf dachten de proefpersonen dat zij gemiddeld hun toestel zo’n 37 keer aan zouden zetten.

Uit het onderzoek blijkt dat jongeren meer Whatsappen (84%) dan bellen (76%). Daarnaast is duidelijk te zien dat jongeren veel actiever zijn op sociale netwerken dan Nederlanders van 20 jaar en ouder.
Facebook wordt door 74% van de Nederlanders van 13 jaar en ouder met een internetverbinding gebruikt. 30% gebruikt Twitter.
Bij alle sociale netwerken ligt het gebruikspercentage onder jongeren hoger. Het grootste verschil is te zien bij Snapchat. Deze sociale dienst wordt gebruikt door slechts 9% van alle internettende Nederlanders en maar liefst door 55% van de jongeren.

Voor het eerst hebben in Nederland meer mensen een smartphone dan een desktop.
In totaal zijn er 8,5 miljoen smartphonebezitters in Nederland. Een jaar geleden waren dat er nog 7,4 miljoen.
Inmiddels heeft 67% van de Nederlanders een smartphone, tegenover 65% die een desktop bezit. Dat zijn zo’n 8,3 miljoen mensen.
Pc’s worden doorgaans wel door meerdere mensen gebruikt. Een smartphone is een persoonlijker bezit dat vaak maar door één persoon wordt gebruikt.
Het aantal tabletgebruikers groeit ook fors door naar zeven miljoen mensen, ofwel 53% van de Nederlanders.
Een op de vijf smartphonebezitters geeft aan helemaal niet meer te bellen met de telefoon, maar het alleen te gebruiken voor activiteiten als Whatsapp, mail en internet.

Bron: Nu.nl